Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

4030 Debrecen, Diószegi út 3-5

Ügyfélszolgálat
+36 30/565-3551
felujitaswebaruhaz.hu
Villámgyors, munkakedvet fokozó kísérőlevél meglepetés CSOKIval-hát ilyen kedvességet még egyetlen rendeléskor sem tapasztaltam!! Úri cég!!!!
Svendor Erzsébet
Bátran rendelhettek innen, korrektek, gyorsak, kedvesek, segítőkészek . Azt kapod, amit vársz. Ritka manapság egy ilyen megbízható cég.
Lázár-Tóth Zsuzsanna
Gyors szállítás! Nagyon jó kommunikáció, telefonon egyeztettek velem a csomagom állapotáról. Az ár is nagyon jó volt. A számla mellé csomagolt levél és csoki örömet okozott 😊
Kőszegi Norbert

Fa festés

Jó helyen jársz, ha kültérben fogsz dolgozni, és fa felületre keresel bevonatot.

Itt találsz különféle fa védő szereket, lakkokat (ezek átlátszó bevonatok), lazúrokat (áttetsző, látni engedi a fa erezetét, de valamilyen színt ad neki) fedő festékeket (ezek alatt nem látszik a fa erezete).

Három komoly kihívásnak kell megfelelnie a fára használatos kültéri festékeknek:

  1. A napsugárzás UV terhelése manapság már brutális igénybevétel.
  2. A hőmérséklet ingadozás sötét felület esetén akár 50 Co is lehet pár percen belül. (Napsütésre zápor)
  3. A faanyagok olyan frissen kerülnek ki az erdőből, hogy éppenhogy nem fütyül rajta a rigó. Ezért tele vannak még nedvességgel, aminek anélkül kell távoznia a fából, hogy a bevonatot ne dobja le magáról.
Rendezés:

A festék fára (kültéren) ellenálló réteget alkot a felületen, aminek hála munkálataid végeredményének tartóssága hosszútávon garantálható. A termékpaletta tagjai között több típust is felfedezhetsz. Már csak az a kérdés, hogy pontosan milyen tulajdonságokkal megáldott variációt keresel? Szeretnéd, ha a lekezelt felület megőrizné eredeti szépségét, felfedve a fa erezettségét, annak természetes báját és kisugárzását? Ha igen, akkor védőszerre, lakkra vagy lazúrra van szükséged. Előbbi kettő variáns  áttetsző bevonatot alkot, ezáltal hagyja érvényre jutni a fa eredendő és utánozhatatlan jellegét. Míg utóbbi szintén átlátható rétegként simul a kezelt felületre, ám annak színt is kölcsönöz amellett, hogy nem változtatja meg természetes megjelenését.

A fedő festékek teljesen más kategóriába tartoznak, hiszen nemcsak színt adnak a fának, hanem teljesen lefedik azt, azaz az erezettség nem látszódik. Ha egyedi elvárásaid úgy kívánják, akkor ezt, a teljesen “átformáló” verziót is preferálhatod. A festék fára több komoly környezeti kihívásnak is ellen kell hogy álljon. Közülük az egyik legdurvább az UV-sugárzás, ami régen is fenyegetést jelentett, ám napjainkban soha nem látott erővel csap le. A hőmérsékleti ingadozás sem könnyíti meg a helyzetet, lévén manapság egyetlen napon belül több tíz fokos különbségeket kell jól tolerálnia a felvitt anyagoknak, s ez bizony nem kis feladat. Végül a fa anyagának milyensége sem mellékes. Olyannyira nem, hogy a fiatal felületek, amik tényleg jóformán a kitermelésből kerültek a házak udvaraira, komoly mennyiségű nedvességgel rendelkeznek, ami kicsapódva (a fa természetes kiszáradása során) akár le is pergetheti a bevonatot, ha az nem megfelelő minőségű.