Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

4030 Debrecen, Diószegi út 3-5

Ügyfélszolgálat
+36 30/565-3551
felujitaswebaruhaz.hu
Villámgyors, munkakedvet fokozó kísérőlevél meglepetés CSOKIval-hát ilyen kedvességet még egyetlen rendeléskor sem tapasztaltam!! Úri cég!!!!
Svendor Erzsébet
Bátran rendelhettek innen, korrektek, gyorsak, kedvesek, segítőkészek . Azt kapod, amit vársz. Ritka manapság egy ilyen megbízható cég.
Lázár-Tóth Zsuzsanna
Gyors szállítás! Nagyon jó kommunikáció, telefonon egyeztettek velem a csomagom állapotáról. Az ár is nagyon jó volt. A számla mellé csomagolt levél és csoki örömet okozott 😊
Kőszegi Norbert

Festőhengerek (teddy henger)

A festékeket többféleképpen fel lehet vinni a festendő felületre: ecsettel, hengerrel vagy szórásos technikával. Ebben a kategóriában a hengereket találod.

A festő hengereket, vagy jól ismert nevén Teddy hengereket egyszerű szerszámnak hisszük, mégis számos különböző tulajdonság szerint csoportosítjuk őket, amik mind-mind befolyásolják a használatot és a végeredményt. 

Ebben a cikkben minden szükséges információt megtalálsz, ha van 5 perced, hogy elolvasd:

Festőhengerek a Felújítás szakértőnél

Rendezés:

A Teddy henger legalább annyira nélkülözhetetlen a festés során, mint a Teddy maci gyermekkorban a jó elalvásnál. A helyzet az, hogy több módon is felhordhatod a paletta tagjait a falakra: ecsettel, szórásos technikával stb. ám a hengerezés méltán örvend óriási népszerűségnek. Bár ez az a kellék, ami első ránézésre túlságosan egyszerű szerszámnak tűnik, valójában megannyi olyan tulajdonsággal büszkélkedik, ami befolyásolóan hat egyrészt a használatra, másrészt az eredményességre. A henger hossza például roppantul mérvadó. Ha nagy felületek pazar pingálása a célod, akkor minél hosszabb variáció beszerzésén érdemes gondolkodnod, mert így egy menetben jelentős falmennyiséget tudsz új színbe öltöztetni. Mivel azonban a nagy alternatíva a szűk helyekre nem fér be, így egy kisebb variánssal is ildomos készülnöd, ami így hely szűkében is társadul szegődhet.

Az átmérő sem szőnyeg alá söpörhető jellemvonás, ugyanis ez az, ami eldönti, mennyire hasznos a kellék. Minél nagyobb az átmérő, annál jobban gördül a henger a felületeken, és annál kevésbé csúszkál. Ezzel szemben a kis átmérőjű darabok csak kenegetik ide-oda a festéket. A 48 mm-es vagy annál vastagabb alternatíva már jó kiindulási alapként szolgál. Végül a Teddy henger szálhosszúsága is prioritást élvez. Ez az a jellemző, ami meghatározza, hogy a kellék mekkora mennyiségű festéket képes magában tartani, és hogy a közbenjárásával milyen jellemvonásokkal megáldott felületeken tudsz a legjobban boldogulni. A túl kicsi megoldás nem kifizetődő, hiszen folyton a kannába kell meregetned, ám a komolyabb paraméterekkel büszkélkedő variáns kellő súllyal is rendelkezik, így aztán az izomláz - különösen egy kiadós festős nap után, garantált.