Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében.
Termékek Menü

Aljzatkiegyenlítés

Az itt található termékekkel tudod síkba és vízszintesbe hozni az alapfelületet, amire burkolni szeretnél. Használatuk jelentősen megkönnyíti a burkolást, hiszen jó esetben egy teljesen sík és sima felületet kapsz a burkolás előtt. Erre burkolni sokkal könnyebb feladat, mint egy hepe-hupás girbe-görbe felületre.

Megkülönböztetünk önterülő és nem önterülő aljzatkiegyenlítőket. Beltérben mindkettőt használhatod, de az önterülővel könnyebb a munka. Kültérben csak nem önterülő aljzatkiegyenlítőt célszerű alkalmazni, mert ezeknél a felületeknél meg kell oldani az esővíz és a hólé lefolyását. Ehhez lejtést kell kialakítani, amit önterülő aljzatkiegyenlítővel nem lehet megfelelően megoldani. Bár Mekk Eleknek simán sikerül.

Az aljzatkiegyenlítés a burkoláson belüli szakág. Nagy odafigyelést, szakértelmet és precizitást igénylő feladat. Ha sajátkezűleg fogod csinálni, és még nem csináltál ilyet, alaposan tájékozódj. A Felújítás szakértő blogon már lehet, hogy találsz ezzel kapcsolatos információt.

Alapozót vagy tapadóhidat mindig használj előtte, a meglévő aljzattól függően!

Rendezés:
Nézet:
Raktáron
4.599 Ft

A Mapei Ultraplan Eco 20

gyorskötésű, gyorsszáradású önterülő aljzatkiegyenlítő vagy padlókiegyenlítő, beltéri aljzatok 1-10 mm vastagságig történő kiegyenlítésére.

Jellemző alkalmazások

  • Betonfödémek és cementkötésű esztrichek illetve Mapecemből, Topcemből, Mapecem Prontoból vagy Topcem Prontoból készült esztrichek kiegyenlítése.
  • Anhidrit aljzatok kiegyenlítése (megfelelő alapozót használva, mint pl. Primer G vagy Eco Prim T).
  • Fűtött/hűtött aljzatok kiegyenlítése.
  • Meglévő beton járófelületek, terrazzo, kerámia, természetes kő és magnezit padlókkiegyenlítése.
Raktáron
4.099 Ft

Az LB-Knauf Nivoplus 3-15 padlókiegyenlítő épületek beton- és cementesztrich aljzatainak kiegyenlítésére alkalmas 3-15 mm vastagságban.

Fedett kültérben és beltérben egyaránt használható, padlófűtés esetén is.

5 óra múlva járható.