Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
Menü
+36-30-565-3551

Aljzatkiegyenlítés

Az itt található termékekkel tudod síkba és vízszintesbe hozni az alapfelületet, amire burkolni szeretnél. Használatuk jelentősen megkönnyíti a burkolást, hiszen jó esetben egy teljesen sík és sima felületet kapsz a burkolás előtt. Erre burkolni sokkal könnyebb feladat, mint egy hepe-hupás girbe-görbe felületre.

Megkülönböztetünk önterülő és nem önterülő aljzatkiegyenlítőket. Beltérben mindkettőt használhatod, de az önterülővel könnyebb a munka. Kültérben csak nem önterülő aljzatkiegyenlítőt célszerű alkalmazni, mert ezeknél a felületeknél meg kell oldani az esővíz és a hólé lefolyását. Ehhez lejtést kell kialakítani, amit önterülő aljzatkiegyenlítővel nem lehet megfelelően megoldani. Bár Mekk Eleknek simán sikerül.

Az aljzatkiegyenlítés a burkoláson belüli szakág. Nagy odafigyelést, szakértelmet és precizitást igénylő feladat. Ha sajátkezűleg fogod csinálni, és még nem csináltál ilyet, alaposan tájékozódj. A Felújítás szakértő blogon már lehet, hogy találsz ezzel kapcsolatos információt.

Alapozót vagy tapadóhidat mindig használj előtte, a meglévő aljzattól függően!

Rendezés:
Nézet:
Rövid határidővel szállítjuk
4.919 Ft 3.899 Ft
156 Ft/kg

A Baumit Preciso

cementbázisú felület kiegyenlítő anyag, amely 2-30 mm rétegvastagságban alkalmazható.

Megfelelően stabil aljzatokhoz, oldalfalakhoz, betonfelületek-, lépcsők javításához. Repedésmentesen köt.

Különösen javasolt kültéri teraszok burkolása előtt, a burkolat lejtésének kialakításához. Így elkerülhető a csapadék összegyűlése a felületen, ami a burkolat felválásához vezet. Önterülő aljzatkiegyenlítők azért nem javasoltak az ilyen helyekre, mert azok vízszintesen terülnek, í]y nem fog a burkolatról lefolyni a csapadékvíz.

Kültérben és beltéri felhasználásra.

24-48 óra múlva burkolható.

Raktáron
4.819 Ft 3.539 Ft
154 Ft/kg

A Mapei Ultraplan Eco 20

gyorskötésű, gyorsszáradású önterülő aljzatkiegyenlítő vagy padlókiegyenlítő, beltéri aljzatok 1-10 mm vastagságig történő kiegyenlítésére.

Jellemző alkalmazások

 • Betonfödémek és cementkötésű esztrichek illetve Mapecemből, Topcemből, Mapecem Prontoból vagy Topcem Prontoból készült esztrichek kiegyenlítése.
 • Anhidrit aljzatok kiegyenlítése (megfelelő alapozót használva, mint pl. Primer G vagy Eco Prim T).
 • Fűtött/hűtött aljzatok kiegyenlítése.
 • Meglévő beton járófelületek, terrazzo, kerámia, természetes kő és magnezit padlókkiegyenlítése.
Raktáron
4.379 Ft 3.089 Ft
124 Ft/kg

A Baumit Nivello Quattro

Az egyik legnépszerűbb beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken 1-20 mm vastagság között. .

Előnyei:

 • Gyorsan kötő: ezért 2-3 óra múlva járható felületet ad.
 • Burkolható: 24 óra múlva 3 mm rétegvastagságig. Minden további mm plusz egy nap.
 • Kiváló terülési képessége miatt kivitelezése egyszerű.
 • Homogén, sima, szinte pórusmentes felületű.
 • Teljesen feszültségmentesen köt, ezért a felület repedezése - az anyagból adódóan - kizárt.
 • Padlófűtéshez is használható.
Rövid határidővel szállítjuk
7.909 Ft 6.299 Ft
252 Ft/kg

A Baumit Nivello 30

Gyorsan kötő, cement alapú, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő.

Kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken, felújításoknál padlóburkolás előtti kiegyenlítésre, padlófűtés esetén is.

Nagy szilárdságú (C25), pont-terhelhető.

Kitűnő alapfelület hideg- és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi), ragasztott parkettaburkolatok és műgyanta bevonatok alá egyaránt.

Járható 2-3 óra múlva.

Burkolható rétegvastagságtól függően kb. 24-48 óra múlva

Rövid határidővel szállítjuk
6.449 Ft 5.119 Ft
205 Ft/kg

A Baumit Nivello Centro

Vastagabb kiegyenlítésre fejlesztett beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken 5-30 mm közötti vastagságban.

Kitűnő alapfelület hideg- és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi), ragasztott parkettaburkolatok
és műgyantabevonatok alá egyaránt

Előnyei:

 • Gyorsan kötő: ezért 2-3 óra múlva járható felületet ad.
 • Burkolható: 72 óra múlva 5 mm rétegvastagságig. Minden további mm plusz egy nap.
 • Kiváló terülési képessége miatt kivitelezése egyszerű.
 • Homogén, sima, szinte pórusmentes felületű.
 • Teljesen feszültségmentesen köt, ezért a felület repedezése - az anyagból adódóan - kizárt.
 • Padlófűtéshez is használható.
Raktáron
4.069 Ft
163 Ft/kg

Az LB-Knauf Nivoplus 3-15 padlókiegyenlítő épületek beton- és cementesztrich aljzatainak kiegyenlítésére alkalmas 3-15 mm vastagságban.

Fedett kültérben és beltérben egyaránt használható, padlófűtés esetén is.

5 óra múlva járható.

Az aljzatkiegyenlítő segítségével síkba, vízszintesbe hozhatod a burkolásra váró alapot, aminek hála egy hullámzó talaj helyett olyan felületet kaphatsz a kezed és lábad alá, ami tökéletesen alkalmas a fennakadásoktól mentes burkoláshoz. Annál ugyanis nincsen idegesítőbb, amikor a járólapot olyan körülmények között kell lefektetni, ami egy hullámvasútnak is kielégítő terepként szolgálna. Ilyen feltételekkel lehetetlen a minőségi és eredményes munkavégzés. A sík, és teljesen sima aljzat a lehető legtökéletesebb alap, amire építkezhetsz, ebben az esetben burkolhatsz. A feladatodat így optimális körülmények között végezheted el, vagyis egyetlen ideális termékkel megoldhatod a problémádat. A vásárlás folyamatában két típussal találkozhatsz: az önterülő és a nem önterülő alternatívával.

Ha nem először vágsz bele felújításba, akkor vélhetően nem jelent nehézséget eldönteni, hogy melyik a helyzetedre szabott jó választás, ám ha még gyerekcipőben jársz, már ami a renoválást illeti, akkor próbálunk neked segíteni. Beltérben gyakorlatilag mindkét variáns eredményesen alkalmazható, de nyilván, ahogy azt a találó elnevezés is sejteti az önterülőssel könnyebb dolgod lehet. Kültérben, azonban kizárólag a nem önterülő fajták jöhetnek szóba, hiszen a kinti terep további rendezésre szorul, például a hólé, vagy csapadékvíz elvezetésének kialakítása, mely kizárólag lejtés segítségével oldható meg, ami önterülő típusnál szinte kivitelezhetetlen. A minőségi aljzatkiegyenlítő a kezed alá dolgozhat. Ez a szakág a burkoláson belüli, komoly szakértelmet igénylő feladat, melyhez alapozó vagy tapadóhíd használata, az érintett felület függvényében elmaradhatatlan.