Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 
Menü
+36-30-565-3551

Salétromos (nedves) falak

Olyan termékeket találsz itt, amik alkalmazásával ki tudod szárítani a falakat. A nedvesedést nem tudod megszüntetni ezekkel, de a tünetek látványosan kezelhetők. Nem fog évente lejönni a vakolat.
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Rendezés:
Nézet:
Rövid határidővel szállítjuk
4.999 Ft 3.599 Ft
90 Ft/kg

A Sanova Előfröcskölő

Só- és szulfátálló cementelőfröcskölő (tapadóhíd) az alapfelület előkészítéséhez, valamennyi Sanova szárító és felújító vakolatrendszerhez kézi bedolgozására.

Sómegkötő képességű, felújító vakolatok alapfelületeinek előkészítéséhez.

Szulfátálló cementet tartalmaz, és nem gátolja a falazat kiszáradását.

Rövid határidővel szállítjuk
7.699 Ft 5.999 Ft
120 Ft/l

A Baumit Sanova Puffer vakolat

légpórusos alapvakolat. Nagy pórustérfogata miatt jelentős mennyiségű sók (salétrom) tárolására alkalmas. A Baumit WTA rendszer alsó vakolataként ajánlott. Előtte Baumit Sanova Előfröcskölő, ezután a Sanova Puffer 2-3 cm vastagon, majd a Sanova vakolat W 1,5-2 cm vastagon a rendszer felépítése.

A mennyiségi egysége azért liter, mert nagyon könnyű anyagról van szó.

Kézi és gépi felhasználásra is alkalmas.

Nedvességgátló és víztaszító hatású.

Légpórusos alapvakolat WTA szerint

Rövid határidővel szállítjuk
5.699 Ft 4.399 Ft
110 Ft/kg

A Baumit Sanova vakolat W

felújító és szárító vakolat nagyon nedves, sókkal terhelt falazatok felújításához. A Baumit WTA rendszer felső vakolataként ajánlott 1,5 cm vastagon, de közvetlenül a Sanova Előfröcskölőre is mehet minimum 2 cm vastagon.

Kézi és gépi felhasználásra is alkalmas.

Csökkentett vízfelszívó képességű.

Raktáron
3.299 Ft 2.399 Ft
96 Ft/kg

A Baumit Sanova Egyrétegű Trassz vakolat

Közepesen nedves és sóterhelt (salétromos) falazatok, régi épületek szárító és felújító vakolata.

Kültérben és beltérben egyaránt használható.

Szálerősítéses, ezért repedezésre kevésbé hajlamos.

Fehér trassz-mész vakolat kézi és gépi feldolgozásra.

Könnyű vakolat ezért nagyon kiadós.

1 mm-es szemcsenagyságával a felület önmagában simítható.

Magas páraáteresztő képességű

Raktáron
4.199 Ft
4.199 Ft/liter

A Kemikál Stopsó

Falazatok, vakolatok és beton felületek sókivirágzást (salétromosodást) gátló és felületszilárdító anyaga. 

A szerkezetekben jelenlévő sókkal szemben záróréteget alakít ki. 

Jelentősen megnöveli a kezelt felület keménységét. 

Anyagszükséglet: 40-50 gramm tömény anyag/m2

A salétromos fal burkolása nem kifejezetten egyszerű feladat, ám szerencsére nem is megoldhatatlan. Az már eleve pozitívum, hogy pontosan tudod mit szeretnél tenni. A salétromos közeg ledobja magáról a vakolatot, rengeteg gondot, problémát generálva, ráadásul esztétikailag is erőteljesen kifogásolható az a látvány, ami a folyamat végén érzékelhetővé válik. Fontos, ha tudod, hogy a direkt, e célra specializált termékek a nedvesedést nem szüntetik meg, de szép eredmény érhető el a segítségükkel, ráadásul több évre garantálhatod a vakolat stabilitását. Ettől még nem oldódik meg a forrásgond, ez tény és való, de amit te puszta kézzel, illetve ecsetvéggel meg tudsz oldani az tűzoltásnak tökéletes. Az már egy másik, alapvetően messzire vezető kérdés, hogy miként szüntethetnéd meg végleg a vizesedést, ami a legtöbb problémát okozza. Igazság szerint, súlyos esetben speciális szaksegítségre érdemes támaszkodni.

A témában releváns tudással rendelkező szakemberek kiszivattyúzzák a nedvességet a falból, egy nem mindennapi szerkezet közbenjárásával. Ez bizony nem egyszerű mutatvány. Vannak esetek, amikor kisebb változtatás is rengeteget nyomhat a latba. Ilyen a párásság kérdésének orvoslása, akár páramentesítő készülék segítségével, mely egyetlen gombnyomást követően rendezi a helyzetet, legyen szó bármilyen közegről: pincéről, nappaliról vagy padlásról. A salétromos fal burkolása abból a szempontból ajándék, hogy a végeredmény és az eredeti állapot össze sem mérhető. Akkora az eltérés, ami nehezen leírható, tehát érdemes erőt és energiát fektetned a munkálatokba, mert egy megbízható termékkel a kezedben látványos változást érhetsz el, az esztétikusság és persze egészségmegőrzés jegyében.