Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az Adatkezelési Tájékoztatónk Cookie-kkal kapcsolatos irányelvének értelmében. A képernyő bal alsó sarkában látható fogaskerékre kattintva később módosíthatod. 

4030 Debrecen, Diószegi út 3-5

Ügyfélszolgálat
+36 30/565-3551
felujitaswebaruhaz.hu
Villámgyors, munkakedvet fokozó kísérőlevél meglepetés CSOKIval-hát ilyen kedvességet még egyetlen rendeléskor sem tapasztaltam!! Úri cég!!!!
Svendor Erzsébet
Bátran rendelhettek innen, korrektek, gyorsak, kedvesek, segítőkészek . Azt kapod, amit vársz. Ritka manapság egy ilyen megbízható cég.
Lázár-Tóth Zsuzsanna
Gyors szállítás! Nagyon jó kommunikáció, telefonon egyeztettek velem a csomagom állapotáról. Az ár is nagyon jó volt. A számla mellé csomagolt levél és csoki örömet okozott 😊
Kőszegi Norbert

Bakteriosztatikus adalék 300 1 literhez

Ár: 1.049 Ft
Kiszerelés nagyságainformation_mark
1 liter
Válassz színt! FBinformation_mark
átlátszó
Menny.:db
Elérhetőség: 7 napon belüli szállítás
Szállítási díj: Csak telephelyi átvétellel vásárolható
Szerezz 11 hűségpontot

Ezüst klorid tartalmú adalékszer festékekhez, mely gátolja a felületére került mikroorganizmusok szaporodását. Adalékanyagként rendelhető a termék leírásban részletezett festékekhez.


Egészségügyi intézményekben a vizsgált, ezüst kloridot is tartalmazó készítmények fal- és padlófelületek bevonására alkalmazhatók.

Leírás és Paraméterek

A baktériumok egyik fő tulajdonsága, hogy szinte bármilyen felületen képesek életben maradni és rohamosan szaporodni, így hosszú ideig az adott helyiségben maradnak. A mikrobiológiában a bakteriosztatikus azt a hatást jelenti, amellyel a baktériumok sejtosztódását állítjuk le.


ÁNTSZ Országos Epidemiologiai Központja által el-végzett D-EPID/02314-1/2016 jegyzőkönyve alapján A Festék Bázis Zrt. Ezüst Kloridot tartalmazó festékeit az alábbi baktériumtörzsekkel kezelték:


Stapphylococcus aureus ATCC 6538,


Escherichia coli ATCC 10536,


Pseudomonas aeruginosa ATCC 15442


A vizsgálatok között széles spektrumú fertőtlenítőszerrel tisztították meg a felületet, melynek festékeink ellenálltak. Az egészségügyi intézményekben az előírt fertőtlenítést a megfelelő gyakorisággal természetesen el kell végezni. Tartósság és védelem.


Az ezüstionok mintegy 650 féle kórokozót képesek elpusztítani, hatásos védelmet nyújtanak patogén baktériumokkal és penészgombákkal szemben. Az ezüst csak akkor igazán hatásos, ha ionkibocsájtásra késztetik. Ezért a Festék Bázis Zrt. termékeinek hatásmechanizmusa ezen a technológián alapszik. A kezelt termékek hatékonyságát az ezüstionok számával jellemezhetjük.


Az ezüstion technológia két takarítás között is működik, a nap 24 órájában, az év minden napján, ráadásul nincs további költsége, mint az adalékanyag!


„Megállapítható, hogy valamennyi, ezüst kloriddal kezelt minta gátolja a felületére került mikroorganizmusok szaporodását. A szaporodásgátlás előfeltétele az, hogy a mikroorganizmus közvetlenül érintkezzen a felülettel. Egészségügyi intézményekben a vizsgált, ezüst kloridot is tartalmazó készítmények fal- és padlófelületek bevonására alkalmazhatók.”


Az alábbi Festék Bázis Zrt. által gyártott termékeknél alkalmazható:


VALMOR KONTROL FALFESTÉK a beltéri falak védelmében


Factor PARKETTALAKK a fa padozatok védelmét biztosítja


Factor AQUA PARKETTALAKK padozatokra és használati tárgyakra


Factor AQUA AKRIL VASTAGLAZÚR a színes környezetért, szinte minden felületre


COROR KLÓRKAUCSUK a medencék és vizes helyiségek védelmében


Ezüst kloridot 0,3%-ban a festékhez adagolunk a gyár-tás során, ez kb. 12,600,000,000,000,000,000,000 ezüstiont jelent 1 kg festékben.


A képződő ionok mégis csak lassú ütemben szabadulnak fel, ami nagyrészt függ a felülettel érintkező baktériumok mennyiségétől. Az ezüstionok a felületen koncentrálódnak és csak akkor indítanak reakciót, ha egy baktériummal találkoznak. Amint a mikrobák a felületre kerülnek, az ott elhelyezkedő ezüstionokkal azonnal kötésbe lépnek, és ezáltal sejtfaluk felszakad. A sejtfalba kerülve az ezüstion megváltoztatja a sejt energiatermeléséhez szükséges enzimek tulajdonságait, így energia-utánpótlás hiányában a sejt rövid időn belül elpusztul.


Festékeinkben az ezüst klorid Verimaster fényazonosítóval rendelkezik, így ellenőrizhető egy speciális lámpa segítségével, hogy az adott felület megfelelő védelemmel van-e ellátva.


A folyamatos hatékonyságot 20 éves öregítési vizsgálatok is igazolták.


Alkalmazási terület lehet minden olyan létesítmény, helyiség vagy tárgy, ahol a fokozott higiéniai követelmények erre okot adhatnak vagy igény merül fel rá.


Néhány példa az alkalmazásra: humán- és állategészségügy, állattenyésztés, gyógyszer- és élelmiszeripar, szociális-, köz- és privát intézmények. Kórházak, klinikák, orvosi rendelők, élelmiszer előállítók, feldolgozók és raktárak, hűtőházak, bankok, önkormányzatok, bölcsődék, óvodák, iskolák, tömegközlekedési eszközök, gyógyszertárak, fürdők, szállodák, éttermek, üzemi konyhák, szupermarketek, hentes- és péküzletek, de saját otthoni környezetünk egységeit és berendezéseit is higiénikusabbá tehetjük konyha, fürdő, gyerekszoba és ezek használati tárgyai.

Minőségi besorolásinformation_mark Legmagasabb minőség
Itt használhatodinformation_mark beltéri felhasználás

Facebook kommentek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!